Falsk polisbil blinkade blått

En bil med blinkade blåljus ställde till förvirring då den uppträdde på ett sätt som skulle kunna förväxlats med en riktigt polisbil. Nu har föraren i den falska polisbilen efterräkningar att vänta.

Så här ser en riktig polisbil ut. Foto: Tommy Pettersson

Så här ser en riktig polisbil ut. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-02-12 10:07


Det var strax efter klockan 22.00 som polisen blev kontaktad av en bilist som blivit ikappkörd av en bil som haft ett blinkade blåljus väldigt likt det som en polisbil har. Ganska snart så fattade den inringade personen misstankar om att allt inte riktigt stod rätt till då den blinkade bilen hade ett flertal ungdomar med i bilen. Polisen kom till platsen för att söka efter och kontrollera den misstänkt falska polisbilen. Då en polispatrull fick stopp i höjd med Blåsvädret strax utanför Ljungsbro, visade det sig att bilen kördes av en man född 1997. I bilen fanns även tre ytterligare tre passagerare och ingen av dessa var polis.

- I Sverige är det ett brott att utan skäl utge sig för att vara en myndighetsperson. Därför upprättades en polisanmälan gällande föregivande av allmän ställning med föraren född 1997 som misstänkt, berättar polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Blåljuset togs i beslag av polisen för att förhindra fortsatt brottslighet. Straffet för föregivande av allmän ställning kan bli dagsböter eller fängelse i högst sex månader. Om brottet bedöms som grovt är straffet fängelse i högst två år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om