Familjeföretag i expansiv period

Åhmans Traktorcentrum är ett privatägt familjeföretag och drivs nu av tredje generationens Åhman. Magnus Åhman som är vd äger företaget tillsammans med sin far.

Magnus Åhman, vdÅhmans Traktorcentrum AB Foto: Irina Fallakha

Magnus Åhman, vdÅhmans Traktorcentrum AB Foto: Irina Fallakha

Foto:

Linköping2016-05-13 14:00

Företaget startade 1969 av Magnus Åhmans farfar och man har anläggningar i Linköping, Skänninge, Vikbolandet, Vetlanda och Jönköping samt en legoverkstad i Loftahammar i Gamleby.

Man har nyligen tagit över Ljungby Lastmaskin med försäljning och service.

Fortsatt entreprenöskap

I dag fortsätter Åhmans entreprenörskap att växa och man verkar inom inom området lantbruks-, entreprenad och maskiner för grönytor.

– Vi är återförsäljare för John Deere som är ett av världens ledande företag i branschen,

och vårt område omfattar hela Östergötland och delar av Småland.

Utöver traktorer, skördetröskor och gräsklippare säljer vi en hel del andra produkter inom lantbruksområdet, säger Magnus Åhman och fortsätter.

– Vi har 46 anställda idag och just nu är vi inne i ett expansivt skede och lägger stor tyngd på eftermarknad och service. För att klara morgondagens krav har vi byggt en ny verkstad, ny butik och ett nytt reservdelslager. Vi arbetar ständigt med att förbättra effektiviteten i kundtjänsten och servicen i vår bransch.

Små och stora traktorer

Företaget har ett brett spektrum av olika modeller av traktorer, de är både stora och små. Det är inte enbart John Deere man marknadsför utan har även ett antal andra kvalitetsprodukter till försäljning.

– Vi omsätter 212 miljoner i enligt vårt senaste bokslut och vi har kontrakt med John Deere som är vår huvudleverantör. Om vi backar bandet några år var det 22 återförsäljare av John Deere och nu är vi enbart nio stycken kvar, avslutar Magnus Åhman.

Magnus Åhman är den tredje generationen av ett privatägda familjeföretaget. Foto: irina Fallakha
Magnus Åhman är den tredje generationen av ett privatägda familjeföretaget. Foto: irina Fallakha
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om