Familjen Soner tar nya jättekliv

Nu tar familjen Soner än en gång nya jättekliv på Linköpings restaurangmarknad.

Nästan hela Sonerfamiljen samlade utanför Malt och Humle. Foto: David Einar

Nästan hela Sonerfamiljen samlade utanför Malt och Humle. Foto: David Einar

Foto:

Linköping2015-01-31 05:05


Nyligen startade man ett så kallat moder- eller koncernbolag; "S8Gruppen" och i det bolaget finns nu sju olika delar, Storan, Johannes Kök, 1854, Malt och Humle, Uteserveringen och Innergården.
En imponerande samling krogar och restauranger under en hatt.

Störst i Linköping
Dessutom plockar man in namnkunnigt branschfolkLiquid Management som ska hjälpa till med bland annat en ny barskola. S8Gruppen blir en av de absolut största aktörerna inom restaurangbranschen i Linköping.
I nuläget består koncernen av sex olika restauranger under högsäsong och under de två senaste åren har koncernen expanderat stort och planer finns nog på att öppna fler spännande ställen där man äta och dricka i Linköping.
En ny ölbar vore inte så dumt.
- Från och med den förste januari 2015 kommer S8Gruppen ta hjälp av Liquid Management.
Målet med samarbetet är att förbättra och utveckla barerna inom koncernen, att utbilda barpersonal samt att förhöja kvaliteten, säger vd:n Johannes Soner.

Utveckla koncept
Liquid Management är ett internationellt konsultföretag, flerfaldigt prisbelönt för att ha utvecklat barkonceptet på många välkända etablissemang runtom i världen. I Sverige står de bakom barutvecklingen på ansedda inrättningar så som: Pharmarium, Köttbaren, Nobis Hotel, Vigårda, Story Hotel, Zink Grill, F12 Terrassen, Orangeriet, Metropol palais, samt Le Rouge. Vidare har de också utvecklat barkonceptet på Brooms & Hatchets i Oslo, samt på "Green and Red" i London, för att bara nämna några ställen.
- Ambitionen är att bli en del av Linköpings snabbt växande restaurangutbud, samt att bidra med såväl kvalitet som inspiration till bar- och cocktailscenen, säger Nick Sitbon vd på Liquid Management och projektledare för den nya satsningen och fortsätter.
- Joel Constantino, seniorkonsult på Liquid Management, kommer att flytta till Linköping på deltid till att börja med, för att på så sätt kunna starta upp projektet och implementera alla nya idéer, koncept och kompositioner.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om