Fan Zone invigdes på Stora torget

Igår drog fotbolls-EM för damer igång och med det öppnade också Fan Zone på Stora torget. Vädret var inte det bästa, men en tapper skara människor hade ändå tagit sig ner till torget för att delta.

Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt tyckte att fotbolls-EM är positivt för staden. Foto: Tommy Pettersson

Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt tyckte att fotbolls-EM är positivt för staden. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-07-11 04:06


På grund av det dåliga vädret flyttades invigningen av den EM-relaterade Fan Zone fram till klockan sex på kvällen. Fan Zone är ett område där allmänheten kan ta del av fotbolls-EM på olika sätt. Bland annat kan besökarna se vissa utvalda matcher på en storbildsskärm, lyssna på livemusik och delta i olika aktiviteter. Invigningstalet hölls av Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt som tyckte att fotbolls-EM var en positiv sak för staden.
- Det här är en otroligt stor grej för Linköping, vi har förberett det här på många sätt under en lång tid och det känns jättebra, sa Ann-Cathrine Hjerdt, borgmästare i Linköping.

Inledningsmatchen på storbild
Efter invigningen bjöds besökarna på ett flertal aktiviteter där bland annat livemusik och olika tävlingar förekom. På grund av framflyttningen kunde även det engelska landslaget delta och de välkomnades av kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall. Senare under kvällen visades inledningsmatchen mellan Sverige och Danmark som spelades i Göteborg på storbildsskärmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!