Får 300 000 till digital mediebuss

21 miljoner till innovation.

Kan digitala bok- och mediebussar öka invånarnas delaktighet? Foto: Tommy Pettersson

Kan digitala bok- och mediebussar öka invånarnas delaktighet? Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-01-08 15:14


Projektet Digital Mediebuss, Östergötlands läns landsting får 300 000 kronor Vinnova som är Sveriges innovationsmyndighet.

I den aktuella omgången får 11 planeringsprojekt, 12 utvecklingsprojekt och 7 införandeprojekt stöd med sammanlagt 21 miljoner kronor.

Region Östergötland/Regionbiblioteket i Östergötland har i hård konkurrens blivit beviljade medel från Vinnova till en förstudie om digitala mediebussar på biblioteken i Östergötland, 2016-01-01?12-31.

Regionbiblioteket är projektägare och projektpartners är Länsstyrelsen i Östergötland, Handikappföreningarna i Östergötland, Linköpings universitet genom institutet för datavetenskap och institutionen för ekonomisk och industriell utveckling, Biblioteken i Motala, Norrköping och Linköping.

Att öppna hyllorna på biblioteken var ett viktigt steg för att ge människor fri tillgång till kunskap och information, med bokbussar nåddes alltfler allt längre bort. Lika viktigt som det var att öppna hyllorna, lika viktigt är det idag att biblioteken öppnar dörrarna på vid gavel till den digitala världen.

Syftet med förstudien är att genom kartläggning, benchmarking och idédesign undersöka möjligheterna att utveckla tre befintliga bokbussar till digitala mediebussar samt ta fram ett förslag på hur en regional mediebuss kan utvecklas för Östergötland för att göra fler invånare i Östergötland digitalt delaktiga.

- Innovation erbjuder nya lösningar på välfärdens utmaningar och vi stödjer projekt i alla mognadsfaser, från planering av innovativa idéer till utveckling och användning av nyskapande lösningar.

Projekten har stor potential att bidra både till bättre samhällsservice och ökad ekonomisk effektivitet, säger Nina Widmark, ansvarig på Vinnova.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om