Får Röda Magasinet flytta?

Den som väntar på något gott väntar inte förgäves. Det är kanske ett uttryck som Linköpings kommun nu får lära sig när man hovsamt väntar på att få svar från Länsstyrelsen på en ansökan om flytt av det gamla Röda magasinet även benämnt Röda förrådet.

Röda magasinet står och väntar på flyttorder.

Röda magasinet står och väntar på flyttorder.

Foto:

Linköping2013-07-06 04:06


För över fyra år sedan, närmare bestämt i september 2008, lämnades ett medborgarförslag in av Lennart Agnvik där han argumenterade för att den gamla byggnaden, benämnd Röda förrådet, borde flyttas till en lämpligare miljö uppe vid Gamla Linköping i Valla fritidsområde.
Medborgarförslaget gick ut på att det gamla Garnisonsmuseet skulle bli en del av Gamla Linköpings friluftsmuseum så att huset skulle kunna vårdas och hålla i skick på ett professionellt sätt. Allting verkade vara klappat och klart med pengar till flyttning och erforderliga kommunala beslut var framme men sedan tog det stopp. Ärendet hamnade hos Länsstyrelsen. På grund av försvarsbeslut lades större delen av försvarets enheter ned i Linköping och Röda förrådet överläts från staten till kommunen samtidigt som den ideella föreningen "Garnisonsmuseet och Östergötlands Försvar" skulle svara för verksamheten i 20 år men föreningen flaggade för att man ville lämna över ansvaret till museiproffsen i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om