Farbror Blå skaldar om kanalen

Göta kanal är en av Sveriges största tillgångar inom turismsektorn och det råkar även vara den enda vattenförbindelsen mellan Sveriges två största städer.

Linköping2012-07-28 05:55

Kanalen är hela 190 kilometer lång och byggherren Baltzar von Platen var både för sent ute men också före sin tid. Järnvägen och senare privatbilismen tog överhand under nittonhundratalet inom transportsektorn.
Men idag är det tjänsteproduktion och turismindustri som gäller. Göta kanal är en riktig turistmagnet med alla sina passagerarbåtar och livliga näringstillfällen. Livet kring kanalen har onekligen utvecklats sedan von Platen levde.

Stödjer barncancerfonden
Conny Tillberg är en trubadur från Finspång som mestadels spelar sin egna musik vid olika framträdanden och han har skrivit flera låtar som hyllning till Sveriges Blåa band, Göta Kanal. Nu i sommar cyklar han och ror längs kanalen delvis för att hämta inspiration till nya låtar.
Conny spelar på gitarr och sitt originella dragspel och de pengar han får in i sin insamlingsbössa går till den officiella insamlingen till förmån för Barncancerfonden.
- Jag har färdats på Göta kanal i över tio år nu och del tycker säkert att det knasigt men det ger mig inspiration, säger Conny Tillberg när han andas ut efter att ha klättrat upp med sin cykel i en av de minimala backar som finns bredvid Göta kanal närmare bestämt intill Kanalkrogen i Bergs slussar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om