FAS 3 helt meningslöst

De tre Socialdemokratiska toppnamnen Lena Micko, Helena Balthammar och Eva Lindh är skoningslösa mot den styrande Alliansen och menar att de senaste åtgärderna i, bland annat, Skäggetorp inte är något annat än valfläsk.

Lena Micko, Eva Lindh och Helena Balthammar i Skäggetorp. Foto: Tommy Pettersson

Lena Micko, Eva Lindh och Helena Balthammar i Skäggetorp. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2014-06-28 04:05


Under parollen "Låt människor arbeta, bryt passiviteten och satsa på aktiva insatser" så går nu Socialdemokreterna till attack mot den borgerliga Alliansen som den menar hade kunnat göra mycket bättre för dem som är långtidsarbetslösa och står långt från arbetsmarknaden.

Fas 3 för många
- I Linköping finns det just nu 7 015 personer som har gått arbetslösa i sex månader eller längre och av dessa befinner sig 647 personer i Fas 3,
berättar Lena Micko och understryker att Linköping kan så mycket bättre och att det går bra för Linköping som har en bra ekonomi.
Eva Lindh berättar vidare att Linköping verkligen håller på att bli en delad stad där många har fått det bättre men där andra istället har fått det betydligt mycket sämre.
Många barn far särskilt illa då deras föräldrar vare sig har jobb eller inkomst.
- Bland sju likande kommuner och av Linköpings storlek så kommer Linköping längst ner när det kommer till att satsa pengar i olika arbetsmarknadsåtgärder,
menar Lena Micko och fortsätter med att Alliansen inte har förmått att bryta det utanförskapet som det innebär att stå utan arbete.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om