Fastighetsägarna bullrar med brev

Flygbullerfrågan tas snart upp till nya höjder i samband med att Boverkets och Naturvårdsverkets generaldirektörer ska leverera resultatet av det gemensamma uppdrag man fått av miljöminister Lena Ek och bostadsminister Stefan Attefall.

Linköping2013-04-13 04:06

Uppdraget består i att enas kring rekommendationer om bedömningar vid bullerriktvärden och man ska redovisa det uppdraget i början av maj. Stalltipset i skrivandets stund är att man försöker kompromissa mellan de båda myndigheterna för att inte någon ska tappa ansiktet. Vad det innebär i form av decibelnivåer är svårt att sia om men det blir förmodligen någon förändring i hanteringen.
Om myndigheterna tillåter decibelöverträdelser av bullernivåer, i väntan på utredningarna i som anländer i augusti och eventuell kommande lagstiftning inför 2014, återstår att se.

Vad säger Saab?
Saab har konsekvent överklagat detaljplaner i flygbullerstråket, i vissa fall ända upp till högsta domstolen, och man vill ha bindande försäkringar om att Naturvårdverkets hårdare bedömning av Gripens övningsflygningar inte ska gälla vid framtida tillståndsprövningar. Kommunen har å sin sida uttryckt irritation över Saabs överklagande men har ett inbokat möte redan nästa vecka för en fortsatt dialog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om