Feldimensionerad brokonstruktion

Trafiken på Hagalundsvägen släpptes på i slutet på december, en dryg månad försenad. Delen mellan Torvinge och Råtorpsgatan vid Byggmax mot Gamla Tanneforsvägen är en viktig del i den nya Östra länken som just nu håller att växa fram.

Arbetet med väg under bron vid Hagalundsvägen fick göras om.

Arbetet med väg under bron vid Hagalundsvägen fick göras om.

Foto:

Linköping2012-01-05 05:06


Hagalundsvägbygget blev försenat på grund av att konstruktionsritningarna för brofundamenten inte stämde med verkligheten och att de "Geotekniska" förhållandena var sämre än vad man trott från början.

Höjd i budgeten
Nu är det emellertid ingen fara på taket vägbygget går helt enligt plan och budget trots det lilla missödet.
Arbetet med Östra länken innebär en stor trafikpåverkan och öppnandet av Hagalundsvägen har förbättrat trafiksituationen avsevärt.
Hela Östra länken kostar kommunen cirka 250 miljoner kronor men ungefär hälften av pengarna får man tillbaka av Trafikverket så småningom. Den ombyggnation man tvingades göra på Hagalundsvägen kostar drygt två miljoner kronor men det finns, enligt uppgift "höjd i budgeten" för dylika merkostnader.
- Det blev en viss tidsfördröjning men vi kommer att hålla vår tidsplan utan problem, säger kommunens byggprojektansvarige Kjell Ivung och berättar att hela Östra länken ska vara klar för trafik sommaren 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om