Fertilitetsbehandling en förmån

Linköpings kommun är på väg in i en stor generationsväxling i de kommunala verksamheterna. Över 600 personer måste rekryteras per år under en längre period och tråkigt nog är det ungefär så i hela Sverige och kommunerna tvingas därför slåss om ny personal med varandra samt med privata företag.

Kommunalråd Christian Gustavsson och personalutskottet provar nya metoder. Foto: Tommy Pettersson

Kommunalråd Christian Gustavsson och personalutskottet provar nya metoder. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2013-05-16 06:38


Alltför stora löneökningar är inte aktuellt och löneglidning existerar i stort sett inte alls i de stora kollektiven i offentlig sektor. Återstår då att jobba med god arbetsmiljö, bra arbetstider, kompetensutveckling och en del andra anställningsförmåner som inte påverkar den nominella lönenivån.

Påhittig kommun
Kommunstyrelsen klubbade nyligen ett förslag om att genomföra ett  nettolöneavdrag för kommunens medarbetare angående förmåner kopplade till cykling, till exempel inköp av elcykel eller cykelservice. Vänsterpartiet skrev för ett tag sedan en motion om olika erbjudanden till kommunanställda för att öka cyklandet. Förslaget gick ut på att kommunens anställda ska kunna få cykelservice, rabatt på ny cykel och möjlighet att leasa cykel.
Kommunstyrelsen biföll motionen med hänvisning till att personalutskottet vid sitt senaste sammanträde har beslutat att cykel/elcykel ska ingå som ett erbjudande till alla anställda i Linköpings kommun genom så kallat nettolöneavdrag. Förslaget kom den gången från en Miljöpartiet. 
Nu stannade personalutskottet inte med detta avdrag för cykel utan man gick vidare medbruttolöneavdrag för en rad andra efterfrågade "förmåner".
- Vi är tvungna att arbeta med olika erbjudanden för att göra kommunen mer attraktiv när vi ska nyrekrytera. Vi måste kunna mäta oss med, åtminstone jämförbara kommuner och då konkurrera med vissa anställningsförmåner bland annat, säger ansvarigt kommunalråd Christian Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om