Festligt tågkalas i stadshuset

I onsdags kunde Linköpings Tidning berätta att det var klappat och klart med den efterlängtade ostlänken. Samma morgon rullade Allianståget in på perrongen i Linköping. På tåget fanns fyra partiledare som välkomnades av respektive ungdomsförbund när de steg av tåget.

Sofia Jarl, politisk sekreterare talar om för Paul Lindvall att man måste skära från kanten, helst den högra kanten.

Sofia Jarl, politisk sekreterare talar om för Paul Lindvall att man måste skära från kanten, helst den högra kanten.

Foto:

Linköping2012-09-01 04:05


I procession gick man sedan vidare till Stora torget för att tillsammans med lokala politiker fira att beslutet om tågsatsningen var klart.
Igår fortsatte firandet i linköpings stadshus med ett jättelikt tårtkalas. Tio stora tårtor var beställda med tjusiga tåg och spåmotiv. Någon hade räknat att om man skar tårtorna på ett visst sätt skulle de räcka till cirka 400 personer. I efterhand kan man konstatera att bakverken räckte till men det var ändock ett hundratal linköpingsbor som hörsammat inbjudan.
- Efter firande startar ett hårt vardagsarbete med vår kommunala planering för Resecentrum och den nya stadsdel som ska växa fram, säger Paul Lindvall och fortsätter.
- Den här veckan har varit fantastisk med JAS Gripen beslutet och beskedet om Ostlänken. Det har hänt så mycket positivt så att andra saker har kommit i skymundan som exempelvis att Linköpings universitet har fått nya civilingenjörsplatser. Det enda orosmomentet som finns är väl bullerproblematiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om