Fick Guldtrappa

Linköpings kommuns grundskolor ligger i framkant när det gäller digitalt lärande och et bevis på detta är man har tilldelats kvalitetsutmärkelsen Guldtrappan 2016.

Linköping2016-06-23 09:10

Utmärkelsen delades ut första gången 2015 och bakom den står stiftelsen Yngve Lindbergs minne och partners som exempelvis Skolverket, stiftelsen DIU och Sveriges kommuner och landsting.

Guldtrappan har instiftats för skolhuvudmän som arbetar långsiktigt och strategiskt utifrån styrdokumenten för ett framgångsrikt digitalt lärande i skolan, med gott ledarskap för kompetensutveckling och kollegialt lärande, digitala lärresurser och nätbaserat samarbete.

Stärker arbetet

Linköpings kommun är en av sex skolhuvudmän som får Guldtrappan 2016.

– Det är jätteroligt att vi får den här utmärkelsen. Detta stärker Linköpings kommun och det arbete vi gör. Det visar att vi är på rätt väg i vårt arbete för ökad måluppfyllelse. På flera olika områden tar vi fram det stöd som behövs för att våra lärare och personal på ett bra sätt ska kunna arbeta med våra elever. Och våra politiker har varit modiga och vågat satsa när det gäller den digitala tekniken, säger Lars Rejdnell, barn- och ungdomschef i Linköpings kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om