Fint pris till urmakarelever

Claes Beck - Friis är rektor på anrika Urmakarskolan i Motala. En skola med riksintag och där hundra procent av den som påbörjar en utbildning får arbete och försörjning. Nyligen gjorde sig två förstaårselever kända internationellt efter att ha överraskat rejält i en internationell tävling.

Stolta vinnare, Sebastian Schlette och Pontus  Köhler. Foto: Urmakarskolan

Stolta vinnare, Sebastian Schlette och Pontus Köhler. Foto: Urmakarskolan

Foto:

Linköping2015-04-02 07:52


Det är en både stolt och inspirerad rektor som berättar om de båda eleverna Sebastian Schlette och Pontus Köhler, som bägge bara gått på skolan några månader när de vinner den internationella tävlingen "Young Talent" för urmakarestudenter. Tävlingen arrangeras av AHCI, Académie Horlogère des Créateurs Indèpendants, och den schweiziska urtillverkaren F.P. Journe och Motalatalangernas vinnande bidrag är en egentillverkad tourbillonmodell, ett slags avancerat urverk, som de konstruerat med nollbudget utifrån skrotmaterial och egentillverkade detaljer efter skoltid under sex veckor.

Alla studenter får jobb
-Det här är verkligen jätteroligt för både skolan, de som tävlat och även mig som rektor, fortsätter Claes Beck - Friis som vidare berättar att om man börja studera på Urmakarskolan har man, i princip, ett jobb inom branschen här i Sverige eller utomlands.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om