First Hotel blir Best Western

Hoppas på gäster från hela världen.

Linköping2015-10-14 06:17


Vid årsskiftet blir First Hotel Linköping och går därmed över till kedjan Best Western och byter även namn till BEST WESTERN PLUS Priceless Hotel. Detta blir Best Westerns andra hotell i Linköping och ägaren Bengt Pettersson ser bara fördelar med kedjebytet.

Det som tidigare hette Rally Hotell byggdes 1962. 2013 investerade ägarna Bengt Pettersson och Stefan Carneteg 25 miljoner kronor i en totalrenovering av hotellet som nu har 132 moderna rum varav två grand-sviter och fyra junior-sviter. Med den höga standard hotellet håller kvalificerar det sig till att bli ett Best Western plus hotell.

- Det är ganska stor skillnad på att gå från att ingå i en kedja som First Hotels för att sedan gå över och numera ingå i Best Western. För det första så äger man sitt hotell när man är med i Best Western istället för att vara franchisetagare som vi var tidigare. Nu äger man problemen själv och kan på så sätt lösa dem snabbt och smidigt om de skulle uppstå, menar Bengt Pettersson som är ägare och vd på det nya hotellet. Alla hotell i kedjan har också samma förutsättningar och villkor eftersom de ägs privat och det är något som är viktigt för ägarduon.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om