Fler flyger från Linköping

Linköpings City Airport ökar återigen. Det beror inte på ett ökat utbud utan på att flera upptäckt fördelarna med att flyga från Linköping.

Ett gediget arbete ligger bakom det ökande resandet från Linköpings flygplats menar Torbjörn Mortensson. Foto: Tommy Pettersson

Ett gediget arbete ligger bakom det ökande resandet från Linköpings flygplats menar Torbjörn Mortensson. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-10-18 06:36


Tittar man runt Linköping och utifrån en radie på dryga 25 mil så finns det gott om flygplatser. Detta medför självklart ökad konkurens men Linköpings egen flygplats går från klarhet till klarhet.

Flera hittar
- Vi ökade med 20 procent i september i år jämfört med förra året, berättar Torbjörn Mortensen, flygplatschef och fortsätter. Det är inte så att vi har gjort några dramatiska förändringar eller fått flera destinationer. Nej, det beror på att vi fått flera att hitta till oss och detta gäller både de som reser privat och de som reser i jobbet. Jag skulle tro att fördelningen mellan dem är 50/50 numera och tidigare så dominerade affärsresenärerna vår flygplats.
Från Linköpings flygplats flyger man till Köpenhamn och Amsterdam. Detta görs via de två flygbolagen Nextjet och KLM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om