Fler långtidsarbetslösa i arbete

I slutet av 2013 var 10,2 procent av Östergötlands registerbaserade arbetskraft inskrivna som arbetslösa. I slutet av 2014 låg den siffran på 9,6 procent. En god utveckling som antas fortsätta under 2015.

Peter Holmsten påpekar att politikens utveckling under året kommer att påverka arbetsmarknadsläget i länet.

Peter Holmsten påpekar att politikens utveckling under året kommer att påverka arbetsmarknadsläget i länet.

Foto:

Linköping2015-01-14 08:05


- Jag tycker att det finns mycket som tyder på att det ska fortsätta sjunka men det handlar så klart mycket om hur politiken kommer att formas under året. Decembersiffrorna ser generellt sett bra ut med många parametrar som pekar åt rätt håll, säger Peter Holmsten, arbetsförmedlingschef i Linköping.
Arbetslösheten har minskat mest i Boxholm och Åtvidaberg men Ydre fortsätter att ha lägst arbetslöshet i länet med 4,5 procent. I Norrköping är arbetslösheten fortsatt högst av alla länets kommuner, med 12,8 procent.

Fler lediga platser
Under december månad anmäldes 3 200 lediga platser till Arbetsförmedlingen i Östergötland, nästan 1 200 fler än i samma månad året innan. Flest annonserade tjänster fanns inom hemtjänst och äldreomsorg, eventsäljare, grundutbildade sjuksköterskor, kontorsassistenter och sekreterare, restaurang- och köksbiträden, telefonförsäljare, kockar och kallskänkor, kriminalvårdare och grundskolelärare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om