Fler östgötar i SKL toppen

Lena Micko från Linköping blev vald till ordförande för den inflytelserika organisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL och i arbetsutskottet hamnade också Emil Broberg från Region Östergötland.

Linköping2015-04-04 04:05

Nu redovisas också vilka politiker som ska ingå i olika delegationer och beredningar. Linköpingsbon och moderaten Paul Lindvall blir ny ordförande i SKL:s Demokratiberedning.

Möjligheter till påverkan
Vid ett konstituerande styrelsemöte valdes hela 267 olika befattningar i SKL och Paul Lindvall hamnade i Demokratiberedningen där han suttit förut men endast som ledamot. Beredningen för demokratifrågor ägnar sig åt att bereda frågor som rör relationen medborgare och förtroendevalda. I detta ingår demokratiutvecklingsfrågor och arbetet med att motverka utanförskap och öka människors delaktighet.
- Jag är naturligtvis väldigt glad över att ha fått förtroendet att bli utsedd till ordförande i Demokratiberedningen. Demokratiberedningen har en viktig roll i arbetet med att öka människors delaktighet och att på olika sätt bidra till att stärka demokratin. Det ska bli spännande och roligt att tillsammans med de andra i SKL:s Demokratiberedning kunna arbeta med dessa frågor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om