Flera katbeslag längst E4:an

Under både torsdag och fredag har Linköpingspolisen beslagtagit stora mängder av drogen kat. Två män satt under gårdagen anhålla men släppts efter förhör. Misstankarna kvarstår dock.

Linköping2013-11-30 05:06

Det var trafikpolisen i Östergötland som två dagar i rad hittade kat då de gjorde fordonskontroller på E4:an av de fordon som kommer söderifrån. Nils Löfberg på narkotikaroteln berättar att det ena beslaget var mycket stort men då kat är en drog där det krävs stora mängder för att få en effekt så rubriceras detta ändå som "ringa narkotikabrott".

Personbilar kontrollerades
- Det var i båda fallen personbilar som kollegorna stoppade och när de tittade närmare på lasten så hittade de alltså kat både under torsdagen och fredagen. Den första bilen togs i höjd med avfarten mot Tornby och då avvek en man från platsen och honom har vi inte fått tag i. Däremot så grep vi två andra personer nära Gärstadverken under fredagen men dessa släppte vi efter förhör. Dock är de fortfarande misstänkta för narkotikabrott. Nils Löfberg anser att de båda beslagen inte har med varandra att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om