Flera nya bostadsinbrott i helgen

Bostadsinbrotten fortsätter att drabba Linköpings ytterområden och nu i helgen skedde det ytterligare några. Dels i en villa men även i ett par lägenheter i Lambohov och Skäggetorp.

Flera bostadsinbrott drabbade Linköping den senaste helgen. Foto: Lasse Hejdenberg

Flera bostadsinbrott drabbade Linköping den senaste helgen. Foto: Lasse Hejdenberg

Foto:

Linköping2014-09-23 07:12


Sedan nyårsskiftet har Linköping och dess ytterområden har många fått ovälkomna gäster. Drygt 150 olika bostadsinbrott har drabbat både villor och lägenheter främst i våra ytterområden.
-I början av året så var det mest villor som drabbats, berättar kriminalinspektör Robert Aldén vid Linköpingspolisen och ett av de utredningsbefäl som arbetar med de många bostadsinbrotten.

Lägenheter i april
- Sedan april så har det blivit fler och fler lägenhetsinbrott och riktigt vad det beror på är svårt att säga. Det verkar som om de olika inbrotten kommer i sjok. Jag tror inte att det beror på att någon som är inriktad på just lägenhetsinbrott kommit ut från fängelse eller att det är olika utländska ligor som härjar, menar Robert Aldén vidare som även kan jämföra med förra året och då det var betydligt lugnare med drygt ett 90-tal inbrott vid den här tiden på året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om