Flera p-platser i jul

Dukaten öppnar upp i city.

Matts Skeppstedt visar här hur de nya automaterna fungerar. Jerry Prütz

Matts Skeppstedt visar här hur de nya automaterna fungerar. Jerry Prütz

Foto:

Linköping2015-12-14 14:43


Nu utökar parkeringsbolaget Dukaten antalet parkeringsplatser i city med 40 stycken. Detta lagom till julhandeln kulminerar.

I samband med att man förbereder för Ostlänken har några byggnader på Nya Tanneforsvägen rivits och de ytorna har nu Dukaten iordningsställt för parkering i väntan på vad man ska använda marken mera permanent. Den nya parkeringen, Primulan har 83 förhyrda platser. Det innebär att Pelargonian som ligger närmare city får 40 extra platser tillgängliga för besökare och rymmer nu 200 platser totalt.

- Det är alltid roligt att kunna erbjuda fler centrala platser och vi hoppas att fler ska upptäcka Pelargonian, säger Matts Skeppstedt, affärsutvecklare på Dukaten.

Den ligger bara på andra sidan Stångån från Storgatan sett och är en prisvärd parkeringslösning för besökare till Linköpings city. Här kostar det bara 15 kr för tre timmar och därefter 10 kronor i timman. Pelargonian har den nya typen av parkeringsautomat. I automaten knappar besökarna in sitt registreringsnummer för att parkera. Man får då ett kvitto, som inte behöver placeras i rutan på bilen.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om