Flera till sjukhus efter knivdåd

I går vid lunchtid fördes två kvinnor och en man till sjukhus efter att ha blivit knivskurna i centrala Norrköping. En man i 25-årsåldern är gripen för dådet.

Linköping2015-08-18 07:39


Polisen har genomfört en teknisk undersökning på brottsplatserna och en kniv har tagits i beslag, vapnet och ytterligare beslag ska analyseras av Nationellt forensiskt centrum.
Gärningsmannen är känd av polisen sedan tidigare, men inte för våldsbrott. Fortsatta förhör ska hållas med den misstänkta och åklagare beslutar om han ska anhållas. Brottsmisstanken är försök till mord i tre fall.

Opererades akut
En man, i 25-årsåldern, är allvarligt skadad.
Under eftermiddagen var tillståndet allvarligt och han opererades akut. En av kvinnorna, ungefärlig ålder 25, är även hon allvarligt skadad. På eftermiddagen var hon inlagd på intensivvårdsavdelningen. Den andra kvinnan, som är cirka 40 år, är lindrigt skadad men hon får stanna kvar på Vrinnevisjukhuset för observation. En av kvinnorna ska vara en tiggare, enligt polisen.

"Motivet börjar klarna"
11.27 i går hittade en polispatrull två skadade personer i närheten av Stadsbiblioteket på Södra Promenaden och ambulans larmades till platsen.
Ungefär en kvart senare hittades ytterligare en skadad i samband med bråket.
- Vi vet ännu inte vad motivet är, vi måste förhöra fler inblandade. Eftersom det var mitt på dagen var många på plats och såg händelsen. Men motivet börjar klarna, säger Fredrik Kliman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om