Flera tvingas sova ute i iskylan - samlar in sovsäckar

De kalla nätterna har fått bibelskolan att vilja göra en insats för de som sover utomhus. I dagarna hoppas de kunna överlämna sovsäckar och filtar till bostadslösa migranter.

Bakom initiativet står Marthina Wargh, Nelly Sierra, Younes Sadani, Zachery Manko-Ludewig, Malena Murguia bor alla tillsammans på bibelskolan Ungdom med uppgift.

Bakom initiativet står Marthina Wargh, Nelly Sierra, Younes Sadani, Zachery Manko-Ludewig, Malena Murguia bor alla tillsammans på bibelskolan Ungdom med uppgift.

Foto: Julia Djerf

Linköping2021-02-08 13:00

Den senaste veckan har kantats av minusgrader och längre fram i veckan väntar -18 i Linköping nattetid. Prognosen har fått den lokala basen för internationella missionsrörelsen, Youth with a mission, att reagera.

– Det finns ett uttryck för vad vi känner – barmhärtighet – som innebär att vi vill hjälpa de som har det svårt. Vi tänker att en insamling är en ganska enkel sak att genomföra, säger kursledaren Marthina Wargh.

Flera på bibelskolan har tidigare haft kontakt med EU-migranter som uppehållit sig i Linköping genom åren. Av Stadsmissionen i Linköping har de fått veta att det också finns andra personer utan tak över huvudet i kylan.

– Migranterna bor i tält som de har byggt själva med skynken. De vi har pratat med tidigare har sagt att de har det väldigt kallt och nu kan nätterna rentav vara farliga.

De efterlyser sovsäckar, filtar eller kläder. Privatpersoner eller butiker som är intresserade av att bidra materiellt eller ekonomiskt kan kontakta YWAM som har sin bas i det gamla tullhuset vid Resecentrum. Planen är att det de får in ska förmedlas via Stadsmissionens kontaktcentrum.

– Vi vill slå in sakerna och ge dem som en gåva. Tanken är kopplad till vår världsbild och tro då vi tror på att varje människa är värdefull även om det finns de som går förbi dem, förklarar Marthina Wargh.

– Kylan kommer hålla i sig och jag har svårt att se att de här människorna kommer lämna Linköping för den perioden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!