Flera UF-guld och -silver till länet

Det blev flera guld och silver till Östergötland när årets SM i Ung Företagsamhet arrangerades i Stockholm.

Vinnare - Årets Tjänst Twizzly UF, Katedralskolan i Linköping: Simon Nyström, Anton Nygren och Sebastian Granlund. Foto: Max Elofsson

Vinnare - Årets Tjänst Twizzly UF, Katedralskolan i Linköping: Simon Nyström, Anton Nygren och Sebastian Granlund. Foto: Max Elofsson

Foto:

Linköping2016-05-20 08:10

Svenska mästerskapet i Ung Företagsamhet 2016 har pågått mellan 16 och 17 maj och totalt 800 elever och 250 UF-företag har deltagit under SM och det är ett rekord sedan starten 1980.

Från hela landet

De deltagande eleverna kommer från hela landet och har via regionala deltävlingar tagit sig till SM som är kulmen på deras UF-år. På plats i Stockholm har de, förutom att tävla, visat upp sina företag, sålt sina produkter och träffat andra UF-företagare. Östergötland representerades av tio.

– När vi summerar årets SM i Ung Företagsamhet kan vi konstatera att UF-företagen från Östergötland tillsammans tog hem två första platser i tävlingarna Årets Tillväxtföretag och Årets Tjänst, utmärkelsen Årets unga ledare och två andraplaceringar i tävlingarna Hållbart Företagande och Årets Samhällsentreprenör. I den tuffa konkurrensen stack de Östgötska UF-företagen ut och visade på en entreprenörskapsanda utöver det vanliga, säger Malin Ljung regionchef för Ung Företagsamhet i Östergötland.

Framgångsrika UF-företag från Östergötland

Vinnare - Årets Tillväxtföretag
Frida Gustafsson TrayHold UF, Katedralskolan i Linköping

Vinnare - Årets Tjänst
Twizzly UF, Katedralskolan i Linköping: Simon Nyström, Anton Nygren och Sebastian Granlund

UF alumnis utmärkelse för Unga Ledare:
Simon Nyström, Twizzly UF, Katedralskolan i Linköping

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om