Flertal trafikolyckor i länet

Östergötland har drabbats av ett antal svåra trafikolyckor den gångna helgen. Den allvarligaste olyckan skedde när två fordon frontalkrockade i fredags varvid en person avled.

Linköping2012-11-12 07:39

Orsaken till att kvinnan som färdades i den ena bilen omkom är att bilen krockade när den kom över på andra sidan av riksväg 34 på grund av viltolycka.

Allvarliga skador
Polis och räddningstjänst larmades till en trafikolycka vid Eda och enligt de första uppgifterna var det två fordon som frontalkrockat. I de två fordonen färdades sammanlagt tre personer och en av dessa, en kvinna i 60-årsåldern dog. I samma bil som den avlidna färdades en man i 60-årsåldern som klarade sig utan allvarliga skador. Han vårdas nu på Universitetssjukhuset i Linköping.
I den andra bilen färdades en kvinna i 40-årsåldern. Hon rapporteras vara allvarligt skadad och vårdas också på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset. Orsaken till frontalkrocken är med största sannolikhet att ett av fordonen kolliderat med en hjort, vilket orsakat att den kom över i mötande körriktning.

Trafikolycka i Målbäck
Polis och räddningstjänst kallades till en trafikolycka på riksväg 35 där två personbilar hade frontalkrockat, vilket fick till följd att det blev helt stopp i trafiken. Vid olyckan fattade en av bilarna eld och två personer som var inblandade i olyckan fördes med ambulans från olycksplatsen till Universitetssjukhuset i Linköping. En av dem rapporterades vara allvarligt skadad. En av männen i 40-årsåldern som undersöktes på röntgen var så pass vid medvetande att det gick att tala med honom. Den andra mannen, som är i 50-årsåldern, uppgavs då också vara talbar. Orsaken till trafikolyckan är oklar, men det finns vittnesuppgift om att det skall ha funnits vilt på platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om