Flertalet bränder i länet

Sommarvärmen har lett till att ett antal bränder härjat i Östergötland den gångna veckan och polis samt Räddningstjänsten går därför ut och förtydligar vad som gäller för närvarande.

Eldningsförbud råder och det är straffbart att bryta mot förbudet.

Eldningsförbud råder och det är straffbart att bryta mot förbudet.

Foto:

Linköping2014-07-28 07:07


När det gäller branden i moskén i Hageby i fredags, som misstänks vara anlagd, så har polisen omfördelat utredningsresurser i länet och förstärkt utredningsverksamheten i Norrköping för att arbeta med utredningen av moskébranden. Polisen vädjar till allmänheten om tips och iakttagelser under torsdagskvällen och natten till fredagen 25 juli.
All information om personer eller fordon som rört sig i området kring Ljura och Hageby är intressant för utredningen. Ring och tipsa polisen på 114 14.
Polisens utredningsarbete fortsatte under hela helgen med i första hand kriminaltekniska undersökning och förhör med personer som kan lämna upplysningar som har betydelse för utredningen

Larmet går
Förutom Branden i moskén har det brunnit bland annat i en ladugård i Valdemarsvik. På fredagsmorgonen larmades räddningstjänst och polis till Skönero där det brann i en ladugård. Det visade sig var en fullt utvecklad brand, inga människor eller djur fanns i byggnaden.
En teknisk undersökning kommer att ske av brandplatsen för att försöka utröna vad som orsakat branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om