Flyg till fjällen i vinter

Över sommaren kan man flyga från Linköping City Airport till Prag. Intresset har varit över förväntan och flygbolaget har fått sätta in större plan för att möta den stora efterfrågan berättar flygplatsens vd Camilla Leijon.

Linköping2015-07-10 05:33


Under sommaren ligger flera flyglinjer nere och det är därför som man nu och fram till den 28 augusti kan flyga med Czech Airlines till Prag från Linköpings flygplats.
Camilla Leijon var själv där på plats när det första planet lyfte i förra veckan.

Stort intresse
- Det som slog mig först var att det var många av passagerarna som inte vare sig varit på flygplatsen eller flugit härifrån förut.
Det är naturligtvis väldigt roligt att vi lockar nya människor till oss och det är möjligt att vi för varje ny destination även får nya människor hit till flygplatsen,
säger Camilla Leijon som i samma andetag berättar att man håller på att prata med några olika aktörer om att starta weekendresor upp till Åre under vintern.

Prag i sommar
- Just nu är det dock Prag som gäller och bokar det på så är det frågan om att man kanske fortsätter än något lite längre med flyga till Prag.
Men det beror som sagt på intresse och att det skulle bli en permanent linje är det inte tal om då Czech Airlines behöver de plan de flyger med nu på andra linjer.
En rolig sak till är det att man har växlat upp vad gäller storleken på de plan man flyger med och nu är det hela 70 platser på samtliga avgångar under sommaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om