Flyghuvudstaden rekryterar Lejon

Det verkar som om chefsrekryteringstorkan har släppt för nu dräller toppcheferna in den ena efter den andra. Senast i raden är en meriterad kvinna från Östsvenska handelskammaren som axlar rollen som ny chef för Linköping City Airport.

Paul Lindvall och Hans Lander verkar vara nöjda med den senaste chefsrekryteringen, Camilla Lejon. Foto: Kajsa Eriksson

Paul Lindvall och Hans Lander verkar vara nöjda med den senaste chefsrekryteringen, Camilla Lejon. Foto: Kajsa Eriksson

Foto:

Linköping2013-01-30 07:38


Men vad som är ännu tyngre är att Camilla Lejon också blir ny chef och vd för Flygmex AB och efterträder därmed legendariske Jörgen Öckinger för det strategiska utvecklings- och investeringsbolaget. Tidigare har Johan Kristiansson tagit över rodret i systerorganisationen Resmex.

Infrastrukturellt centrum
Lejonet Camilla från Söderköping kommer och lämnar en tjänst som utrikeshandelschef på tunga Östsvenska handelskammaren vilket kanske är det som krävs nu när man vill sätta Linköping på den internationella kartan. Camilla Lejon tillträder tjänsten som vd för Linköping City Airport AB under april, i samband med att kommunen tar över ansvaret för den civila flygverksamheten.
Camilla Lejon har arbetat i över 20 år med tillväxt genom internationell handel, både i det privata näringslivet, Exportrådet och hon är född och uppväxt i Söderköping men bor nu naturligtvis i flygets vagga, Malmslätt.
- Vi ska bli förstahandsvalet i regionen för de som vill flyga ut i världen och nu när vi får en tredje frekvens på KLM till Amsterdam så känns det här jättebra, säger Camilla Lejon och fortsätter.
- En förutsättning för tillväxt i en region är en fungerande infrastruktur. När våra företag ska göra internationella affärer måste de på ett enkelt och effektivt sätt kunna resa ut i världen och deras kunder måste kunna komma hit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om