Flygvapnet efterlyser kvinnor

Aerospace cluster Sweden anordnade ett flygande seminarium på Flygvapenmuseum där speciellt tema för dagen var kvinnor i flygbranschen. En bransch som till största del består av män. Fler kvinnor behöver lockas dit: ingenjörer, innovatörer, piloter, kabinpersonal och ledare. Hur man ska lyckas med det diskuterades under seminariedagen.

Landshövdingen  Elisabeth Nilsson delade med sig av sina erfarenheter som kvinnlig chef  på en tid nästan alla i ledningen var män.

Landshövdingen Elisabeth Nilsson delade med sig av sina erfarenheter som kvinnlig chef på en tid nästan alla i ledningen var män.

Foto:

Linköping2014-09-02 07:08


Urban Wahlberg är projektledare för Aerospace cluster Sweden som samverkar för ytterligare tillväxt i regionen.
- Vi jobbar med Nulink för att skapa arbetstillfällen och få till möten mellan människor. Kvinnor är underrepresenterade och vi måste öka andelen. Temadagar som dessa betyder mycket för Linköping som flyghuvudstad och ryktet går vidare från mun till mun, säger han.
För att bredda flygnäringen vill han se att allmänheten engagerar sig mer och att man tar hand om de nya studenter som kommer. Något som ställer krav på regionen: det ska finnas skolor och bostäder.

Kvinnlig chef
Landshövding Elisabeth Nilsson föreläste om hur det var att vara chef på den tiden det var ovanligt med kvinnor i en sådan position.
- Det var tufft på den tiden, men jag är otroligt glad för att jag vågade. Jag ville inte bli chef men övertalades. I näringslivet är glastaken borta i dag, men vi har så lätt att tro att det är svårare för kvinnor, säger hon och konstaterar att det ändå hänt mycket sedan hon själv gick ut i arbetslivet.

Urban Wahlberg på Aerospace cluster Sweden vill lyfta Linköping som flyghuvudstad.
Urban Wahlberg på Aerospace cluster Sweden vill lyfta Linköping som flyghuvudstad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om