Flyktingberedskapen i kommunerna kartlagd

Stefan Löfven föreslår nu en satsning som han kallar för 100-klubben vilket innebär att företag ska kunna få extra stöd från Arbetsförmedlingen om de tar emot 100 nyanlända på tre år.

Linköping2015-10-13 07:38


Med anledning av detta förslag hade han sammankallat till ett möte "Sverige tillsammans" igår med anledning av den aktuella flyktingsituationen. Landshövding Elisabeth Nilsson deltog i mötet bland många andra.

Landets länsstyrelser får en viktig roll i samordningen av åtgärder kring flyktingsituationen. Sven-Erik Österberg, landshövding i Norrbotten, har utsetts till nationell samordnare med ansvar för inventering av lokaler som kan användas för tillfälligt boende.

- Det här är en verklig krissituation, som kräver en kraftsamling och prioriteringar i vårt län. Det förväntas mycket av Länsstyrelsen Östergötland. Vi måste nu snabbt organisera verksamheten för att stödja kommunerna. För att skapa boende för flyktingarna kommer vi att behöva klargöra vilken standardnivå bostäderna måste ha. Vi behöver hantera den akuta situationen, men även förbereda för att hantera olika slags frågor långsiktigt, säger landshövding Elisabeth Nilsson i en kommentar.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om