Flyttlasset kan snart gå

Nu vässar Linköpings kommun sina argument för att kunna genomföra en flytt av det gamla förrådshuset där Garnisonsmuseet ligger. Preliminärt och högst informellt har man tidigare fått ett rungande nej av ansvarig tjänsteman från länsstyrelsen.

Foto:

Linköping2012-04-13 06:42


Men skam den som ger sig. I ett brev, som gick iväg högst formellt igår, radas ett antal tungt vägande skäl upp varför det skulle vara möjligt att flytta Röda förrådet till en mer lämplig plats än där det är placerat nuläget.

Från Malmen till exercisfältet?
I september 2008 föreslog medborgare Lennart Angvik att man skulle flytta Garnisonsmuseet till Gamla Linköping. Därefter har ärendet sakta sniglat sig igenom byråkratins korridorer men nu verkar det som om det håller på att lossna lite grann. Kultur och fritidsnämndens ordförande Johan Lundgren är förhoppningsfull och tycker att de argument i frågeställningen till länsstyrelsen som man för fram är sakliga.
- Vi har tyckt att det varit viktigt att belysa frågan sakligt och redogöra varför vi vill flytta byggnaden.
Det har funnit en hel del oklarheter sedan tidigare i det här ärendet, berättar Johan Lundgren och utvecklar några delar av det oklara.
- Vi påpekar i skrivelsen att huset redan har flyttats en gång från sin ursprungsplats trots att det redan då var förklarat som statligt byggnadsminne. Dessutom tar vi upp att den fasadmålning som funnits tidigare exteriört har blivit övermålad och därmed minskat värdet den tidigare gjorda bedömningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om