FMV-beställning ger jobb i Linköping

Saab har fått beställningar från Försvarets materielverk (FMV) på underhåll, tekniskt systemstöd och reservmaterial till Gripen för den svenska försvarsmakten för år 2015. Arbetet kommer att ske vid Saabs anläggningar i Linköping, Arboga, Järfälla, Göteborg, Växjö och Östersund. Ordervärdet uppgår till drygt 385 miljoner kronor.

Linköping2014-12-22 08:58

Beställningarna gäller avrop av tidigare kontrakterade optioner för tjänster 2015 och avser tekniskt systemstöd till Försvarsmaktens förband och FMV, bland annat drift- och teknikstöd, materieluppföljning, förslag till modifieringar, miljöteknik samt förrådsverksamhet för utbytesenheter. Beställningarna omfattar även support- och underhållsverksamhet med fokus på leverans av tekniska publikationer, markutrustning och komponentunderhåll som säkerställer fortsatt drift av Gripen i Sverige, Tjeckien, Ungern och Thailand.
Beställningen omfattar också reservmaterial till Gripensystemet för 100 miljoner under 2015 samt en ram för en möjlig volym på ytterligare 100 miljoner för 2016, vilket är en utökning av grundbeställningen från 2012.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om