Följ med en lördagsnatt på Ågatan

I februari följde vi polisens yttre befäl Kristian Malzoff och hans turlag en helt vanlig tisdagsnatt. Nu återser vi Kristian och hans turlag men då en lördag. Det mesta handlar om Ågatan och vad som händer runt den krogtäta gågatan.

Kristian Malzoff och Paul Alpen är kollegor i bilen och på gatan. de har jobbat länge ihop vilket gör det enkelt att fatta beslut som ibland kan vara svåra.

Kristian Malzoff och Paul Alpen är kollegor i bilen och på gatan. de har jobbat länge ihop vilket gör det enkelt att fatta beslut som ibland kan vara svåra.

Foto:

Linköping2014-11-20 07:52


- Det mesta kretsar kring Ågatan och vad som händer där och resten av city, berättar Kristian och kollegan Paul Alpen. Han fungerar även han som yttre befäl och har därmed en ledande funktion under nattens arbete.

Utsättning
Vid 23-tiden hålls vad man kallar "utsättning" och då gås gårdagens arbete igenom samt att man tar och tittar på kvällens agenda.
Kristian och hans kollegor pratar om vad som händer i stan och vart det, eventuellt, kan uppstå bråk och trassel.
Fredagskvällen var lite stökig på sina håll och man fick även medla i några lägenhetsbråk.
Vad känner då turlaget inför kvällens arbete och hur går tankarna?
- Det är mitten av månaden, folk har kanske inte så mycket i plånboken, julborden har inte börjat än men hur kvällen och natten kommer att bli det har jag ingen aning om, säger Paul Alpen som aldrig kallas annat än "Palle" av kollegorna. Stämningen rund det ovala bordet är god.
Det skämtas och skojas som på vilken arbetsplats som helst men under ytan är inte allvaret långt borta.
I vilken stund som helst kan det komma ett larm som innebär en utryckning som kan sluta precis hur som helst.
Om detta är nog samtliga personer vid bordet högst medvetna om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om