Folkets Park i konkurs

Igår fick Linköpings Folkets Parks nyvalda ordförande, Kim Öhman, ta de tunga stegen till tinget och begära föreningen i konkurs.

Kim Öhman, Folkparkens ordförande får nu ta det tunga uppdraget att prata med konkursförvaltare.

Kim Öhman, Folkparkens ordförande får nu ta det tunga uppdraget att prata med konkursförvaltare.

Foto:

Linköping2013-06-28 06:38


Folkets Park och Cupolen har under många år brottats med en sviktande ekonomi.I stort sett alla svenska folkparker har under de senaste decennierna brottats med en kärv ekonomi och i vissa fall även en minskad publiktillströmning. I Internets överreklamerade asociala värld har dansband och folklig kultur fått stryka på foten hos den yngre generationen.

Vändningen misslyckades
Föreningen Folkets Park i Linköping försökte från år 2005 att vända på den negativa utvecklingen genom att man tog kontakter med HSB om försäljning av mark. Affären var då en förutsättning för att kunna driva Folkets park vidare på grund av de skulder man drogs med. Cupolen byggdes om till en toppmodern kultur och konferensanläggning och skulderna betalades av. Men nu våren sommaren 2013 kan man konstatera att det inte räckte till i den stenhårda konkurrens som råder.
- Folkets Park i Linköping har begärts i konkurs och bakgrunden till konkursen är stigande kostnader i samband med folkparkens omfattande ombyggnation i kombination med minskade intäkter,säger Kim Öhman, ordförande för Linköping Folkets Park.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om