Folkungavallen kvar i ny utredning

Frågan om den nya simhallens placering har skvalpat omkring ett par år och den flyter nu vidare in i ytterligare en kommunpolitisk beredning.

Folkungavallen som alternativ för en ny simhallsplacering hänger kvar ett tag till.

Folkungavallen som alternativ för en ny simhallsplacering hänger kvar ett tag till.

Foto:

Linköping2013-09-18 07:04


En lokaliseringsutredning från Teknik och samhällsbyggnadskontoret lades fram och i den presenterades ungefär sju olika placeringsalternativ med konsekvensbeskrivningar om ekonomi och miljö.

Den gamla simhallen skrotas
Nybyggnationen ska ersätta den nuvarande simhallen som är från 1965 . Den gamla anläggningen är för liten och den läcker dessutom lite då och då. Den nya simhallen ska erbjuda en komplett anläggning för motion, undervisning, simsport, rekreation och badäventyr. Den ska också innehålla en 50-metersbassäng, en bättre hoppbassäng och modernare attraktioner.
För inte så länge sedan fanns det visioner om att en ny simhall skulle ligga integrerad invid Stångån/Kinda kanal med ett utomhusbad kopplat till anläggningen. Förmodligen skulle det ha kostat alldeles för mycket pengar för att genomföra detta stolta projekt. Hur som helst blev det inget av detta utan istället beslutade man då att bygga bredvid Folkungavallen. En modern ny byggnad för drygt 500 miljoner kronor skulle uppföras i anslutning till den gamla simhallen och med koppling till det framväxande bostadsområdet på Folkungavallen.
- Vi förordar i vårt remissyttrande att ett nytt badhus ska byggas vid den gamla anläggningen och intill Folkungavallen, sa kultur- och fritidsnämndens ordförande Johan Lundgren i november 2011. Den nya simhallen skulle enligt plan vara färdig i slutet av 2016 och i full drift 2017. Allianspartierna i kultur- och fritidsnämnden hade alltså bestämt sig för var de ansåg att det nya badhuset skulle ligga. Ärendet krävde en snabb handläggning på grund av att den gamla simhallen läckte och kostnaderna för att reparera drog iväg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om