Folkuniversitetet tar över dansen

När Kulturskolan skulle upphandlas så vann studieförbundet Folkuniversitet delar av upphandlingen och tar nu över dans och teaterverksamheten. Röster har höjts mot detta men Åsa Forsman, biträdande verksamhetsledare, vill gjuta olja på vågorna.

Linköping2013-01-04 05:06

Linköpings Kulturskola har upphandlas och nu tar Folkuniversitetet över dess dans och teaterverksamhet.
- Vi har en lång erfarenhet av dansverksamhet och är kända för att göra den bra. När det kommer till teater så har vi lite fullt så lång erfarenhet, säger Åsa Forsman, biträdande verksamhetsledare på Folkuniversitet och fortsätter.
- Det här med att vi ska ta över delar av Kulturskolan är ju ganska nytt även för oss och vi måste sätta oss ner och analysera vad det innebär för oss.

Nytt för oss
Vi hade lagt ett bud på hela Kulturskolans verksamhet men som det blev när man tittat på de olika bitarna så slutade det med att vi ska ansvara för teater och dans på Kulturskolan. Som anbudet var lagt handlade det om att lägst pris vinner. Vi måste även titta på vad detta innebär för personal och hur den frågan ska hanteras. Vi kommer att prata med alla berörda parter som de olika fackförbunden och med personalen, menar Åsa Forsman vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om