För ett tryggt Linköping

Sommaren är en svår årstid för många unga. Därav så träffade kommunen polis, åklagare, tingsrätten och kriminalvården för att berätta om vilka insatser och aktiviteter man planerar att genomföra den kommande sommaren.

Helena Balthammar är ordförande för ordförande i trygghets- och demokratiutskottet.

Helena Balthammar är ordförande för ordförande i trygghets- och demokratiutskottet.

Foto:

Linköping2015-05-28 07:29


Helena Balthammar är inte bara borgmästare i Linköping utan hon är även ordförande i trygghets- och demokratiutskottet och det var i den rollen hon bjudit in till ett möte.

Mer sommarjobb
- Jag är säker på att Linköpingsborna vill leva i en trygg stad och det är därför vi bjudit in till detta möte och för att berätta om vad vi tänker göra nu i sommar. Sommaren kan vara en svår tid för ungdomar.
Därför har kommunen satsat på att skapa sommarjobb och fritidsaktiviteter. Men utöver sådana förebyggande åtgärder är det viktigt att vi får ett långsiktigt samarbete med polisen och rättsvårdande myndigheter, säger borgmästare Helena Balthammar som samtidigt berättar att detta möte var det första man hållit med Linköpings brottsförebyggande råd, LiBrå, under ett och ett halvt års tid och nu ser detta möte som något av en nystart och då med den nya styrande koalitionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om