Föräldraledighet gav tid till förändring

Det var under föräldraledigheten som de frön som tidigare såtts äntligen fick näring. Med en ny liten familjemedlem fick Linda Nikunlassi nya proriteringar och såg möjligheterna att styra sina arbetstider.

Många som ändå ska byta städbolag väljer att anlita lokalt.

Många som ändå ska byta städbolag väljer att anlita lokalt.

Foto:

Linköping2014-08-30 04:06


Linda Nikunlassi såg möjligheter att starta egen verksamhet i det egna bostadsområdet Svärtinge utanför Norrköping. Sedan rut-avdragets intåg har branschen växt och allt fler barnfamiljer väljer att ta in städhjälp.

Beroende av rut
Idén med företaget är enkel: städhjälp till boende i framför allt Svärtingeområdet. Det är fler än man tror som behöver städhjälp, säger hon och understryker att det inte är någon rikemanstjänst hon erbjuder.
- Förut, innan rut-avdraget, var det nog en annan grupp som hade städhjälp men nu är det mest barnfamiljer som vill ha tid till annat. Flera personer har frågat mig hur jag ska göra efter valet om rut-avdraget försvinner och då blir jag tyvärr tvungen att lägga ner företaget. Jag är så beroende av det. Att det blir lite billigare att ta vit städhjälp är anledningen till att så många barnfamiljer gör det nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om