Förbjudet vapen på fritidsgård

Under måndagskvällen kallades en polispatrull till en fritidsgård efter att en besökare haft med sig, som det verkade först, en elpistol.

Linköping2016-01-19 10:17

Det var strax efter klockan 19.30 på måndagskvällen som några eller någon person ska ha sett en besökare på fritidsgården i Linköping med en elpistol.

- Det är på intet sätt tillåtet att inneha en elpistol i Sverige. Har men det ändå så är det ett brott mot vapenlagen, säger polisens presstalesperson Fredrik Kliman i en kommentar till det inträffade.

- Självklart ser vi allvarligt på ett sådant innehav och då beslagtar vi dem samt upprättar en anmälan om vapenbrott och sedan påbörjas en utredning som mycket väl kan sluta med en rättegång. Denna gång var det dock inte så allvarligt utan det visade sig att den person som misstänktes för att ha en elpistol på sig bara hade en app på sin smarta telefon som skulle föreställa en typ av elpistol men tydligen var det en person som tyckte att det hela var lite otäckt och blev lite rädd enligt vad Fredrik Kliman berättar.

- Det är självklart inte förbjudet att ha en app i telefon men man kan ifrågasätta lämpligheten i det när folk blir rädda. Syftet denna gång var dock inte att skrämmas utan mera att visa upp vad man hade. Själva appen föreställde en, så kallad, "Taser" vilket då är en typ av elpistol som är vanlig utomlands samt hade både ljus och ljudeffekter men i övrig var den helt ofarlig. Situationen på fritidsgården var heller aldrig hotfull eller på annat sätt obehaglig och polispatrullen kunde lämna fritidsgården utan att beslagta något vapen eller upprätta någon anmälan om brott mot vapenlagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om