Förebygga och förhindra ryktesspridning

Igår hadekommunens säkerhetsfunktion, polis, räddningstjänst och representant för samverkansrådet i Skäggetorp ett möte där ämnet som stod på dagordningen var samordning.

Säkerhetschefen Johan Edvardsson vill stoppa ryktesspridningen.

Säkerhetschefen Johan Edvardsson vill stoppa ryktesspridningen.

Foto:

Linköping2014-07-18 07:12


Nu så här några dagar efter branden i Allaktivitetshuset sätter man högsta fart på det förebyggande trygghetsarbetet för att motverka social oro och vikten av att ta tillvara på de goda krafter som finns i Linköping.

Motverka ryktesspridning
Vid samverkansmötet diskuterades även den olycksdigra branden där Allaktivitetshuset i Skäggetorp brann ned till grunden. Deltagarna på mötet var positiva till att verksamheten för ungdomarna kan fortsätta under sommaren, dock i andra lokaler. Nu är det polis och sociala myndigheter som får stå för ett selektivt förebyggande arbete i området fortsättningsvis.
- Det förekommer en del ryktesspridning, inte minst i sociala medier, men det är viktigt att det polisiära arbetet nu får ha sin gång, säger Johan Edvardsson, säkerhetschef i Linköpings kommun och han får understöd ifrån polisen.
- För att skapa trygghet i hela samhället måste alla samhällsaktörer vara med och jobba tillsammans. Det görs inte av enskilda individer eller myndigheter, säger Joakim Jäderstig, biträdande polisområdeschef.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om