Föreningsmässa samlade flera hundra

Fontänendagen anordnades under gårdagens soliga septemberdag. I den gamla brandstationen samlades 24 föreningar och 32 utställare för att delta i mässan Fungera Mera.

Service och signalhundar visade upp sina färdigheter.

Service och signalhundar visade upp sina färdigheter.

Foto:

Linköping2012-09-13 06:49


Arrangörerna bakom mässan är Handikappföreningarna Östergötland och Föreningen Fontänen.
I tegelhuset Fontänen finns det drygt 45 handikappföreningar och 5 pensionärsföreningar. Varje år bjuder föreningarna in företag till att medverka i mässan Fungera Mera där allt från hörselapparater till moderna rullatorer visas upp.
- Det är tredje året vi har den här mässan här och den är mycket uppskattad. Fler än 600 personer har besökt mässan under dagen, säger Patrik Flisbäck, driftsansvarig på Föreningen Fontänen.

Sittgymping
Huset har fyllts av unga och gamla och det finns mycket att se både i utställningsform och aktivitetsform. På gården står en provisorisk scen uppställd där bland annat sittgympa för seniorer anordnas innan sångaren Mikael Rickfors tar vid. Service och signalhundar får även de möjlighet att visa sina färdigheter tillsammans med två instruktörer. Från Motala och Karlshamn har Sofia Nilsson, Miranda Falk och Isabelle Siekas kommit för att ta en titt på mässan.
- Vi läser vård och omsorgsprogrammet på gymnasiet så vi har kommit hit med klassen, säger Miranda. Alla tre kommer att ta studenten som nyblivna undersköterskor innan de går över till sjuksköterskestudier på universitet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om