Företag har 72 procent av marknaden

Igår lämnade Miljöpartiet i Linköping in en motion om lokala satsningar på småföretagande genom ett förändrat upphandlingssystem.

Margareta Ossbahr och Nils Hillerbrand vill stycka upp uppköpen för att stimulera konkurrens.

Margareta Ossbahr och Nils Hillerbrand vill stycka upp uppköpen för att stimulera konkurrens.

Foto:

Linköping2012-06-27 06:41


Frågan kommer kommer sannolikt att tas upp vid kommunfullmäktiges augustisammanträde men därefter är det stor risk att att förslaget får "mogna" ett helt år innan det tas upp för beslut.

Till handlingarna
Byråkratins kvarnar mal långsamt och frågorna ska i bästa fall utredas innan de kommer till verkställighet även om man i stora drag är överens om tagen.
Miljöpartiet de gröna i Linköping vill i sitt förslag för att öka småföretagens konkurrenskraft öppna för att fler linköpingsföretag ska kunna växa och därmed också kuna anställa fler människor.
- Vi har goda möjligheter att få i genom vårt förslag vi har varit i kontakt med flera företrädare för olika organisationer och livsmedelsproducenter som har varit positiva till våra förslag. Vi känner att vi är på rätt spår och vi har fått indikationer på att flera andra kommuner är inne på samma tanke och att det ligger i tiden, menar Nils Hillerbrand, gruppledare för Miljöpartiet de gröna i Linköping och får stöd ifrån partikollegan Margareta Ossbahr.
- Tyvärr har de mindre leverantörerna i kommunen det kämpigt och många lever under hård press för sin överlevnad. Många siffror pekar också nedåt såsom ökat antal ansökningar om konkurser och färre nyregistrerade företag än förra året. Linköping har också tappat mark nationellt när det gäller småföretagande och vi befinner oss numera på riksgenomsnittet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om