Företag söker skarpa talanger

Nio bolag i Mjärdevi Science Park söker just nu tio skarpa talanger till projektet Tech Pilots. Under ett år kommer teknikpiloterna, vid sidan av studier eller arbete, att få följa bolagen på nära håll. Satsningen syftar till att föra unga talanger och teknikbolag närmare varandra.

Lena Miranda, vd för Mjärdevi Science letar efter talanger.

Lena Miranda, vd för Mjärdevi Science letar efter talanger.

Foto:

Linköping2015-05-25 07:42


De nio bolagen utvecklar alla innovativ teknologi.
Bland annat deltar Narrative, internationellt kända för sin life-logging-kamera, Cybaero med sin räddningshelikopter och Senion Lab med sitt positioneringssystem för inomhusmiljöer.
- Bolagen finns inom ett brett område men det gemensamma är att varorna har stor synlighet, berättar Lena Miranda, vd för Mjärdevi Science.
De tio talangerna rekryteras till uppdraget att, i nära samarbete med bolagen, blogga för ökad synlighet och även ge bolagen nya infallsvinklar på verksamheten. Några exempel är teknisk återkoppling samt synpunkter på användarvänlighet och marknadsföring.
- Det känns jätteroligt. Det är också ett bra sätt att dela med sig till Linköpingsborna av vad företagen i Mjärdevi Science Park egentligen sysslar med. Många tror att Mjärdevi är synonymt med datorer och programmering - vilket självklart är en viktig del. Men med företagen som deltar i Tech Pilots vill vi även belysa de konkreta varor som produceras här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om