Företagsledare säger ja till miljön

Fem företagsledare bjöd i samband med E-week in till samtal för ett hållbart och ekonomiskt starkt och attraktivt Sverige. Grunden och idén var vetskapen om att vi står inför stora miljöutmaningar både i Sverige och globalt. För att klara av dem behöver vi stärka den ekonomiska tillväxten och minska resursförbrukningen - helt enkelt gå över från produkter till tjänster.

Petra Hammarstedt, Qlean Scandinavia, Stefan  Jakobsson, Tekniska  verken, Kristian Björkman, Toyota Material Handling  Europe, Vladimir  Navrotsky och Bengt Gudmundsson, Siemens Industrial  Turbomachinery och  Robert Kreicberg, HTC Sweden var överens.

Petra Hammarstedt, Qlean Scandinavia, Stefan Jakobsson, Tekniska verken, Kristian Björkman, Toyota Material Handling Europe, Vladimir Navrotsky och Bengt Gudmundsson, Siemens Industrial Turbomachinery och Robert Kreicberg, HTC Sweden var överens.

Foto:

Linköping2015-01-17 05:05


- Företagen behöver bli mer attraktiva för investerare och locka till sig kompetenta och initiativrika människor för att kunna skapa stimulerande jobb för en ökande befolkning. Vi har upptäckt på workshops att många företag står inför liknande utmaningar. Det är därför viktigt att samlas och utbyta erfarenheter, säger docent Mattias Lindahl innan seminariet drar igång.

Vill samma sak
Hans Holmström, vd för Siemens Industrial Turbomachinery, Anders Jonsson, vd för Tekniska verken i Linköping, Matthias Fischer, vd för Toyota Material Handling Europe, Stefan Lind, vd för HTC Sweden och Petra Hammarstedt, vd för Qlean Scandinavia har tillsammans med Linköpings universitet tagit fram ett så kallat white paper som beskriver en vision för ett hållbart, ekonomiskt starkt och attraktivt Sverige som använder sina resurser till fler kunders nytta.
- För vår del gäller det att utnyttja komponenter som tidigare måste bytas ut tidigt på nya sätt, och minimera resor och transporter, säger Bengt Gudmunsson på Siemens.
Stefan Jakobsson på Tekniska verken berättade i sitt anförande att man har som vision att bygga den mest resurseffektiva regionen genom att se avfall som en resurs och en affärsmöjlighet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om