Förhandlingar pågår - Var god dröj

Förhandlingarna mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Folkpartiet rulla så sakteliga framåt. Nästa vecka måste man gå in i ett slutskede för att överhuvudtaget kunna hinna med alla spörsmål innan kommunfullmäktige har sitt sammanträde den fjärde november då allting ska vara klart.

Linköping2014-10-11 04:05

Samtliga partier som ingår i den kommande majoritetsbesättningen är förtegna om vad som sägs i förhandlingarna men helt klart är att man driver sina egna hjärtefrågor som man gick ut med i valrörelsen. Samtidigt med den sakpolitiska förhandlingen pågår också en intern diskussion i varje parti som handlar om vilka ordförandeposter man kommer att vilja ha i nämnder och bolagsstyrelser. Enligt uppgift dryftas dessa frågor nu även parallellt i den gemensamma förhandlingsgruppen mellan partierna.

Intensiva förhandlingar
Ett stort antal frågor återstår i det som man kallar för intensiva och konstruktiva förhandlingar. Man har en gemensam uppfattning om att nå gemensamma överenskommelser för en politik för linköpingsbornas bästa och samtliga tre partier har fått och kommer att få utrymme för sina frågor i den slutliga överenskommelsen. Frågor som avgörs på riksplanet i regering och riksdagssammanhang kan med fördel avföras ur de kommunala örhandlingarna för att undvika ideologiska stridsfrågor. Exempel på sådana frågor är, kommunal vetorätt vid friskoleansökningar och vinster i välfärden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om