Förlorade ögat efter cancermiss

Tack vare att läkarvården inte upptäckte cancern i tid så blev en Linköpingsbo av med ett öga och delar tårkanalen. Patienten menar att flera läkare begått misstag och anmäler nu vården till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2016-03-02 14:29


Mannen anser att vården borde varit mer uppmärksamma på hans symptom eftersom han fick problem i tårkanalen i samband att han hade behandlats för cancer i halsen. Enligt den inlämnade anmälan har patienten ringt och berättat flera gånger om sina bekymmer under en period på tre år. Mannen har ringt flera gånger och frågat när han skulle opereras men han ska ha fått rådet att vänta och inte heller ringa mer.

När mannen så uppfattade sin situation så akut att han besökte läkaren och vägrade lämna sjukhuset utan att tårkanalen blivit ordentligt undersökt. Då upptäcktes cancer och så småningom opererades han. Patienten förlorade ögat och delar av näsbenet eftersom cancern hade spridit sig. Detta kunde ha undvikits om undersökningen hade gjorts tidigare enligt den inlämnade anmälan. Mannen anser även att den undermåliga behandlingen har orsakat stora sociala, estetiska och ekonomiska förluster för honom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om