Forskningen tar nya steg

Linköpings Universitet deltar tillsammans med Lunds Universitet, Chalmers, Uppsala Universitet, Stockholms Universitet och KTH i projektet "Swedish Academic Collaboration Forum". Ett projekt som skall pågå i två år och göra den svenska forskningen känt i Asien och Sydamerika.

Linköpings Universitet deltar i projektet "Swedish Academic  Collaboration Forum". Foto: Tommy Pettersson

Linköpings Universitet deltar i projektet "Swedish Academic Collaboration Forum". Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2014-11-29 05:05


Projektet fick sin officiella start i slutet av november då representanter för de sex svenska universitet träffade ambassadörerna från Brasilien, Indonesien, Kina, Singapore och Republiken Korea vid en sammankomst på Spökslottet i Stockholm.
- Det är av största vikt att flera stora forskningsuniversitet i Sverige, som här, gått samman för att bidra till större kunskap internationellt om Sverige som forskningsintensiv nation, säger universitetens rektorer i ett gemensamt uttalande.
Swedish Academic Collaboration Forum har finansiering från Stint (Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning) och de sex medverkande universiteten.
- Att sex lärosäten har valt att arbeta strategiskt tillsammans utomlands ser vi som ett mycket intressant och positivt initiativ, säger Andreas Göthenberg, verkställande direktör för Stint.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om