Förslag om badplats försvann

Linköpingsförslaget att göra Blå lagunen i Slaka till en kommunal badplats gillades av så många att ärendet ska genomgå en kommunal utredning. Om någon hittar det, vill säga.

Foto: Där försvann det förslaget.....

Linköping2018-10-04 11:52

Förslaget lämnades på hemsidan 19 juni och sista dagen att rösta var 19 augusti. Då hade förslaget fått 173 röster och skickades till kultur- och fritidsförvaltningen för utredning. Några veckor senare – 18/9 – makulerades ärendet.

Beskedet från kultur- och fritidsförvaltningen var att ärendet inte hörde hemma hos dem utan hade skickats till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen eftersom det rörde markfrågor.

Men något hände på vägen. Till miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen kom nämligen aldrig något ärende rörande Blå Lagunen.

Christina Mortensen, administrativ assistent på förvaltningens nämndkansli har letat i flera omgångar, utan resultat.

– Nej här finns det inte, konstaterar hon.

Efter flera telefonsamtal under en veckas tid så bollas frågan om det försvunna Linköpingsförslaget mellan förvaltningar. Men ärendet är och förblir borta.

Läs mer: Sopberget vid lagunen växer

Om det är rätt hanterat borde det finnas i kommunstyrelsens diarium, det är dit det borde skickats först, enligt Christina Mortensen.

Men i kommunstyrelsens diarium finns inte ärendet heller.

– Nej, jag hittar faktiskt inte det ärendet i något diarium och jag har skickat frågan vidare till Kultur- och fritid. Det enda jag ser är att förslaget är makulerat där, säger Bodil Karlsson, registrator vid kommunledningskontoret.

Brukar sådant här hända?

– Nej, som detta har hanterats, det har jag inte varit med om förut, säger hon.

Läs mer: Slutparkerat vid populära badet

Så vad ska hända, är det nu kört för frågan om att göra Blå Lagunen till kommunal badplats?

Nja, det finns hopp. Efter en veckas letande i olika diarier meddelar Jan Skogberg, gruppchef på kultur- och fritidsförvaltningen, att ärendet visserligen är borta, men förslaget finns kvar och ska öppnas upp igen.

– Ja, jag har ringt runt och det verkar som det är lite konstigt med det där ärendet. Nu öppnar vi det hos oss igen, säger han.

Skogberg blir den som handlägger ärendet, men i nära samarbete med miljö- och samhällsbyggnadskontoret eftersom det handlar mycket om markfrågor, säger han.

Därmed kan – förhoppningsvis – Blå Lagunens vänner andas ut.

För många är Blå Lagunen ett härligt badställe nära Linköping, tyvärr har det inneburit en del problem med nedskräpning.
För många är Blå Lagunen ett härligt badställe nära Linköping, tyvärr har det inneburit en del problem med nedskräpning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!