Försök till mord på poliser

Patrull drog vapen mot hotfull man.

Linköping2015-12-07 13:15

Det kunde gått riktigt illa då en polispatrull skulle medverka vid en handräckning och skjutsa en psyksjuk man. Mannen gjorde ett utfall med en stor kniv mot polismännen som drog sina tjänstevapen men lyckligtvis behövde de inte avlossa dem.

Det var när en manlig och kvinnlig polis skulle vara behjälpliga och skjutsa en psykiskt sjuk man som denne gick till attack mot dem med, vad som ska ha varit, en större kniv.

- Polispatrullen drog dock vapen mot mannen men med hjälp av pepparsprej så fick de stopp på honom, berättar polisens utredningsbefäl Martin Hedberg och fortsätter:

- Det här var en sådan situation som mycket väl hade kunnat gå överstyr och slutat betydligt mer allvarligt än den gjorde men nu förblev alla inblandade oskadda.

Den 18-årige mannen kunde efter att han sprejats med pepparsprej avväpnas och därefter kördes han åter till psykakuten.

Martin Hedberg beskriver sina både kollegor som erfarna och understryker därefter det allvarliga den situation som uppstod.

Polisen rubricerar det inträffade som försök till mord och nu ska polisen utreda händelsen. Detta gör dock inte i Linköping och utredningen kring mordförsöket på de båda polismännen utreds av Norrköpingspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om