Försök till rån - två slog en

Ett rånförsök inträffade under måndagens eftermiddag då två ynglingar gav sig på en ensam tonårig pojke. Polisen har spår som pekar i en viss riktning.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-12-01 09:58


Det var strax före klockan halv fem under måndagens eftermiddag som en ung man blev kontaktad av, vad som först verkade vara en ensam yngling i över tonåren, men det visade sig när den tilltalade tonåringen stannade upp att det var två gärningsmän.

- De båda gärningsmännen försökte att få målsäganden att lämna ifrån sig pengar, berättar Claes Solid vid Linköpingspolisen och fortsätter med att när de inte fick några pengar så slog en av de båda männen till offret i ansiktet.

- Målsäganden blev inte allvarligt skadad men däremot rejält omskakad men tog sig därifrån. Gärningsmännen ska ha försvunnit i riktning mot Domkyrkan och Ågatan, säger Claes Solid vidare.

Området söktes av med hund och vissa spår ska ha säkrats. Solid menar även att det inkommit en del tips från ungdomar via olika sociala medier.

- Man kan nog säga så här att utredningen pekar åt ett visst håll utan att vi på något sätt har en misstänkt, säger Claes Solid till avslutningen samtidigt som han ber allmänheten om hjälp och att den som sett något gärna får höra av sig på 114 114.

Signalement gärningsman 1: 17-18 år, 190 cm lång, mörk hy, mörkt hår, mörk jacka med luva, keps med vit logotyp.

Gärningsman 2: 17-18 år, ljusbrun hy, mörkhårig, tunnare skägg, grön jacka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om